Sämst.

Ursäkta min extremt dåliga uppdatering. Jag liksom orkar inte. Och ändå vet jag att jag kommer bli tokig på mig själv om jag inte skriver ner allt vi gör och vad som händer. Hur som haver, här kommer en liten update.

Senaste dagarna har vi: gått på 1-årskalas, varit på öppnis, gått på stan och lunchat både med farmor och mormor, kollat på balen, jag har klippt mig och köpt alldeles för mycket kläder (som vanligt) till Livia. Faktiskt unnat mig själv en svart långklänning så nu väntar vi bara in vädret.

Som jag sagt innan har Livia lätt för språket och härmas. Och vet ni vad hon lärt sig nu? Gris? Helt random. Griiiis sitter hon och säger. Dör lite varje gång. Och "kisse" är favoritordet, likaså just kissen. Hon bara älskar Sigrid. Nästan lika mycket som att ropa i trapphuset eller riva ut allt ur lådor. 9 månader på söndag. O h m y g o d.


Nu kryps det!

Ville bara kika in och säga att i förrgår började Livia krypa, på riktigt! Så mysigt, men nu får man vara med överallt! Ser ut som ett kaos här hemma då hon är överallt och drar ut allt hon ser. Härligt för henne skulle jag tro!

Har fyra (!!!) molo plagg på väg hem till prinsessan. Älskar att fynda nya saker till billigare pris. Det blev en fairytale, en dalmatin och en raindrops body och sedan en cherry blossom suit. Bara dalmatinen som är 80, resten är i 86 som hon kommer kunna ha länge och på dagis sen! Hon kommer bli så fin, min prinsessa. Visar dom när dom kommit!

Livia somnade precis och kommer väl sova ca 2 timmar som hon brukar på förmiddagen, sedan ska vi möta upp Anna för att gå hem till henne och baka/äta scones. Hur gott?! På återseende!


Livia livsfarlig

Tur vi sänkte sängen för inte längesedan, för idag hittade vi henne såhär! Och så vaknade vi av att hon klappade händerna, vilket hon fortsatte med resten av dagen. Jättegulligt! OCH! Hon använder sig av pincett greppet redan när hon äter macka! So.fucking.proud.


Dagisplats

Jag har förresten glömt att berätta! Vi har fått dagisplats till Livia!! På vårt första val också, 100 meter från vår lägenhet! Kunde inte bli bättre. Jobbade där förra sommaren och både gården och lokalerna är helt fantastiska. Dock tycker jag det är sjukt jobbigt att hon kommer vara så liten. Precis vid året. Men vår ekonomi har inte tillåtit mer, tyvärr. Nästa barn hoppas jag vi har bättre förutsättningar och jag vet hur jag ska plocka för att jag ska bli hemma lite längre. Tur att Livia är så pass självständig och "icke-mammig". Hon kommer fixa de galant. Hoppas hon kan gå innan bara. Någon med erfarenhet av att lämna ert barn vid den åldern? Kom gärna med peppning och hur det gick för er.


Öppna förskolan

Klockan 05 vaknade Livia, som jag hade befarat. Dock efter ett blöjbyte och lite välling somnade vi om till 08! Riktigt skönt! Gick sedan upp och åt frukost och fick besök av Alexia. Vid 12 var Livia helt slut, men ville inte sova. Var tvungen att få henne att somna en stund innan öppna förskolan annars skulle hon aldrig orka. Hann knappt lägga ner henne i vagnen innan hon sov. En timmes sömn innan öppnis stod vi i solen på stan och göttade oss. Lekte en stund på öppnis och sedan hem för käk. Daniel fick ta Livia och jag gick och jobbade i två timmar hos mamma. Nu ska jag snart slänga upp tvätten och lägga mig. Imorgon ska vi till Peru parken med öppna förskolan och leka. Mysigt! Hoppas på sol!


En skön dag i solen!

Idag spenderade jag & Livia våran dag tillsammans med Caroline och Lowa. Supermysigt väder ute så vi satt på altanen i solen i Carolines mammas hus och åt jordgubbar och glass! Första i år. Så j*vla gott!! Självklart fick mitt lilla hjärta smaska lite hon med. Gott!

Livia har börjat sova en gång per dag nu, ca två timmar. Rätt skönt då man kan antingen välja att sova en stund med, eller att passa på att göra saker man inte gör annars/ta det lugnt. Fick henne faktiskt att vara vaken till klockan 19 idag. Har dock inga förhoppningar om att hon sover längre än till 05 iallafall. Men vafan? Jag börjar bli van måste jag säga, och då har ju ungen sovit 11-12 timmar i sträck, så rätt förståeligt! Skönt att detta är det minsta sov problemet vi har.

Imorgon är det öppna förskolan som gäller. Bästa på hela veckan. Skulle eventuellt gå en sväng på fredag med, och på lördag ska vi till Livias mormor på lunch. Hoppas på bra väder! Älskar när sommaren gör sig påmind och ser fram emot en sommar med Livia. Hennes första. Förresten, vårt grafikkortet i doktorn har lagt av, så blir inga bilder från systemkameran förrän vi lagat den. Får nöja er med bilder från mobilen sålänge!



Första krypningen!

Fullspäckad dag! Började med att Livia vaknade klockan 04.30. Oh no tänkte jag, jag som fick henne att vara vaken till 18.30 igårkväll! Men efter ett blöjbyte och lite välling somnade hon om! Skönt!! Fick sova till nästan halv 7 sedan gick vi upp. Livia satt och lekte på golvet medan jag satt framför vakna med nrj. Solen sken och liten var på stålande humör. Bra start på dagen. Vid 8 hugget satte vi oss och åt frukost tillsammans och efter de väckte vi Daniel som fick sova ända till halv 9.

Efter 1,5 timmes sömn mellan 09.30-11.00 åt Livia mat och sedan hängde vi med Hanna ner på stan. Postade lite paket och tog en hamburgare i hamnen. Mötte sedan upp Cecilia och Lowe för en sväng på öppnis. Sjöng och lekte innan jag mötte upp Matilda med familj. En snabb sväng på stan och sedan hem och käka. Daniel hade bakat kladdkaka och bjudit hem sina föräldrar så det slank ner gott! Livia slocknade efter sin gröt runt 18-tiden och kommer som vanligt förmodligen sova till 05 imorgon bitti. Själv ska jag bara slappa i soffan och inte göra ett skit efter denna fullspäckade dag. Ska se Morgan och Ola-Conny sen sova tror jag!

Förresten så tog Livia sina första kryp idag! Hon har ålat som tusan och satt sig hela tiden innan, men nu kommer nog krypet att lossna snart med verkar de som! Dock vill hon som sagt sätta sig mellan hela tiden, men de är bara en tidsfråga innan allt släpper. Så mysigt!


Det är genom dig jag andas


Ålning - check!

Ja, nu har det sagt PANG i Livias utveckling! På bara senaste dagarna har hon ställt sig i krypställning på alla fyra och gungar, ålar sig nu framåt och sätter sig upp från liggande utan problem! Min stora tjej. Hon har bara inte kommit underfund med hur man kryper, men det är sååååå nära nu! Handlar nog bara om dagar sen får mamma springa!

De senaste dagarna har det varit fantastiskt väder. Vi har spenderat mycket tid ute, på picknick, i lekparken, i Hallmare vid Daniels föräldrars husvagn och även en del på öppna förskolan. Livia gungade för första gången häromdagen och det var succé! Ett stort smile och skratt hela tiden. Så mysigt! Hon börjar bli så stor och medveten nu så man njuter av varenda sekund. Hon pussas och kramas hela tiden och pratar som aldrig förr. Jag vågar knappt säga allting hon säger, för är rädd att bli misstrodd. Men så är det. Helt galet. Hon snappat upp allt så snabbt och har nu lärt sig "tack" och "kiss" (kisse) på några dagar. Gillar att ge och ta tillbaka saker tusen gånger i rad och säger tack varje gång. Numera säger damen: hej, mamma, pappa, ajaj, tack, kiss och titta. Rätt bra gjort för en sån liten Donna enligt mig.

Ikväll somnade Livia 17.10. Vi har haft lite problem med sömnen på senare veckorna. Nu kanske folk tycker vi är dumma i huvudet som faktiskt ändå får sova 10-12 timmar i sträck, men hon somnar extremt tidigt (17-18 tiden) och vaknar 05 varje morgon. Som en klocka, och varje gång har hon bajsat. Lite tidigt enligt mitt tycke. Men man ska inte klaga egentligen. Sömnen på dagen är lite strulig oh de spelar liksom ingen roll om hon lägger sig senare, hon vaknar samma tid ändå. Jag har iallafall hunnit storstäda hela lägenheten inför imorgon och suttit framför tvn i någon timme. Daniel är på match.

Som sagt imorgon. Då ska vi lämna bort Livia för första gången över natten och vi ska festa. Sjukt konstig känsla. Kommer nog gråta floder när jag kommet hem och sängen är tom. Men man måste få unna sig något kul ibland. Och Livia är i trygga händer hos farmor och farfar som hon träffar var och varannan dag. Ska bli riktigt kul faktiskt. Väntar bara in Daniel nu sen ska jag göra mina naglar. Man måste ju vara fin!


Mi corazon


En härlig vårdag!

Började morgonen med en kopp kaffe och frukost på balkongen. Fåglarna kvittrade, solen sken och bladen på trädet här utanför börjar sakta men säkert bli grönt. Nu kommer sommaren!

Tänkte att en dag som denna kan man ju inte sitta inne, så jag tog mitt pick och pack (Livia och skötväskan) och begav mig först hem till Lina för en husesyn i henne och Alexanders nya lägenhet. Sedan kom Ella och Gabriella och följde med ner till hamnen för en glass. Livia slocknade och vi satt och njöt. Fan vad man saknat solen!! Så mycket mer energi. Behövs när man dagar som dessa går upp klockan 04.30. Ja, ni hörde rätt. Trött var förnamnet. Livia vaknade hur eller hur efter ca en halvtimme och hon fick gå runt (som hon ska göra hela tiden nu) i hamnen med sina små söta skor och skratta. Livskvalité. Ser fram emot sommaren massvis med henne nu. Bada, leka och ha det mysigt. Begav oss sedan nöjda hem, grötade mitt lille flickebarn och så somnade hon gott 18.30. Ska själv snart ut på en promenad med Hanna i Kvällssolen och njuta lite extra av denna sköna dag.


U mad bro?

Om hon hade kunnat ha ihjäl sin mamma på momangen hade jag nog legat rätt risigt till idag innan vi sa godnatt


Leverans från next direct

I.am.in.love

 


8 månader

Igår blev Livia 8 månader stor!! Herregud. Jag säger det jämt, men vad fort det gååååår!! Inte långt kvar till året, och inte långt kvar till planering av nästa barn. Igår var jag och tatuerade mig. En hyllning till henne, mitt allt, min Livia. Medan jag gjorde det hade Daniel lite pappatid mer sin dotter. Dom var bland annat på BVC och Livia väger nu 9500 gram (!!!!!!) och är 72 centimeter lång. Det går ingen nöd på flickebarnet om man säger så! För tillfället är det talet som ligger före motoriken. Tror jag? Inte för att hon är extremt efter på något eller jag varken har koll på när man ska kunna vad, men talet är hon iallafall extrem på. Jätte duktig verkligen. Igår kom ett ord till, och det är "tack tack" som hon säger varje gång hon får eller ger någonting (vilket hon ska göra hela tiden nu). Hon säger numera: mamma, pappa (väldigt ofta pappa), titta, hej och tack tack. Hon sätter sig upp från liggandes, ställer sig upp med hjälp av stöd, går extremt bra när man håller henne i händerna, nästan springer fram, är överallt i sin gåstol, snurrar som tusan och trycker upp sig i krypställning. Men ännu kryper hon inte. Ålar lite framåt, men kommer mest bara bakåt. Äter glatt nästan allting och är en glad krabat som sover mellan 19-06 varje natt. Helt enkelt helt fantastisk. Här får ni en bild på min tatuering, precis nygjord.

 

 


RSS 2.0