Pruttmästaren Livia

Ja, med munnen alltså. Herregud! Ungen har fått fnatt! Haha. Jag skrattar åt henne så jag får ont i magen. Nu ikväll hann vi byta tre pyjamasar och säkert dubbelt så många dreglisar eftersom det bara sprutar dregel överallt. Nya grejen - lika kul för alla. Förresten bytte vi upp Livias blöjstorlek idag, så nu använder hon 4an. Jisses!

Just nu är hennes sömn väldigt tragglig. Eller ska kanske säga insomnandet. Hon liksom kommer aldrig till ro och somnar bara korta stunder och vaknar sedan igen. Både igår och idag slocknade hon inte förrän kl 11. Som tur är så är hon ju glad hela sin vakna tid iallafall. Det trycker jag är huvudsaken. Vi har varit så bortskämda innan så ska inte säga något. Hon sov ju hela natten igår när hon väl somnade och sov ända till 09.30. Får se om vi har samma tur inatt. Under utvecklingsfaserna kan det ju vara såhär med sömnen så håller tummarna på att det går över snart och humöret uppe. Lilla gladskit.

Imorgon är det nyår och min pappa och hans fru kommer och firar det med oss. Svinkul! Dom bor i Jönköping så Livia träffar så sällan sin morfar tråkigt nog. Blir tredje gången imorgon och under mycket bättre omständigheter så det ska bli mysigt. Gott nytt år på er!


Se upp för galen unge!

Ja, vad ska man säga? Livia ska antingen sitta eller stå upp hela tiden. Jag förstår henne! Hon har ju legat ner konstant i flera månader. Hon har till och med suttit själv några sekunder och drar sig upp med en galen min med hjälp av mina händer om jag lägger henne ner. Lilla skrutt. Snart går du väl också. 4 månader på onsdag. Herregud.

Dagen har varit lugn. Fått besök av Livias farmor och farfar och ätit god mat, annars bara busat med en tjej som vaknade varannan timme inatt för mat. Tillväxtperiod? Verkar aldrig bli mätt. Men jag ammar på. Vill helamma tills hon är 6 månader så kämpar för det. Hoppas natten blir lugnare. Håller på att mata henne nu och verkar ha somnat. Skönt!


Hårfärg och prinsesstårta

Idag kom Ella hit klockan 9 och hängde. Färgade hennes hår medan Livia fick ligga i gymmet och leka lite. Hon har börjar dra i allt som hänger ner där och in i munnen ska de bannemig också!! Sedan gick vi ner till stan och mötte upp Sara. Gick en snabbis i affärer, men tröttnade så fort vi såg hur mycket folk det var överallt, så vi gick och fikade istället. Självklart drog Livia på sina största charmiga leenden. Efter en lång promenad hem och lite pulande med to-do saker har nu hjälten slocknat efter lite mat. Livias jacka från Zara kom idag förresten. Så fin!! Nu väntar jag in Daniel, sedan blir det god mat och min efterlängtade xider, självklart alkoholfri.


Storlek 68

Ja, över natten tyckte Livia att det var dags att byta storlek på kläder och växa ur 62. Så nu har vi en stor tjej med storlek 68. Alltid lika kul när hon växer i nästa storlek med massa kläder man längtat efter att hon ska kunna ha, men samtidigt lite separationsångest över de hon växer ur. 

 

Gick på stan idag och hittade lite nytt till Livia i just storlek 68. Köpte även en stav till naveln för att se om det växt igen. Men icke!! Den gick i direkt. Så sjukt! Tog ur det i vecka 10 eller något. Så nu pryder smycket min navel och täcker dom fula ärren. Hann även med en fika med Hanna på café kannan. 

 

 

 


Bilder från julafton


Toker

Livia har fått ett nytt tilltalsnamn. Hon både ser ut som och beter sig som Toker. Öronen står så gulligt utåt och händerna är alltid fast i fötterna med ett stort leende på läpparna. Vad jag äskar dig! Och om en vecka blir du 4 månader! Hur sjukt är inte det? Tyckte nyss jag fick upp dig på mitt bröst och vi brast i gråt allihop. Det var utan tvekan den bästa stunden i mitt liv. Dina första andetag. Ditt första skrik. Jag kommer stå vid din sida varje dag i resten av ditt liv. Jag vill ge dig allt. Jag vill ge dig världen. Du ska få det bästa, alltid. Jag äskar dig, till månen och tillbaka.


Mammas duktiga!

Då var julen över även i år! Livia var nöjd och glad hela tiden och somnade gott klockan 21.30 i sin resesäng hos farmor och farfar. Igår hände även en grej som inte hänt innan. Hon tog ut nappen ur munnen, tittade på den och satt tillbaka den igen! Så duktig!

Nu har vi precis vaknat, Livia ätit och nu ska vi bära in henne till sin farmor och farfar så hon kan morgonmysa!


Julafton!

Livias första julafton och hon tyckte att klockan 04.47 var det dags att vakna. Hon somnade för natten innan 19.00 igårkväll så jag klagar inte. Däremot stod ögonen i kors och efter ett tag slocknade både hon och jag med pannorna mot varandra. Klockan 9 gjorde vi morgon och är pigga och glada. Livia har sovit 14 timmar inatt så inte konstigt? Öppnade lite paket i sängen och snart åker vi iväg och firar jul. Mys på hög nivå!


Öppna paket i sängen!


Bilder från idag


Dan före dopparedan

Nu är vi hemma efter att ha firat jul med mammas släkts sida. Livia fick pengar till sitt sparkonto och lite söta kläder och jag och Daniel fick Lasse Åberg glas till våran samling och en hallmöbel till nya lägenheten!

Imorgon är Livias första julafton. Så himla mysigt! Den kommer firas hos Daniels familj och jag är helt övertygad om att Livia kommer bli helt sjukt bortskämd. Vi vet att vi kommer få pengar till Ikea, då vi behöver allt vi kan komma över just nu och det är jättebra. Tänk att nästa år är Livia nästan 1,5 år!!! Då kommer julen vara så himla härlig! Baka pepparkakor, pepparkakshus, klä granen, hon får öppna paket, fixa en gran och en tomte. Åh! Sjukt mycket pulka ska vi åka med. Tjoho!

 


Dags för att fira jul nummer ett


Ett år sedan idag

Exakt idag, nästan på pricken detta klockslag la jag stickan i en burk med urin och fick min framtid visad i form av två starka streck. Världens bästa julklapp!


Fullt upp hela dagen!

Smakportionerna var ingen hit för Livia, och eftersom dom inte behöver annat än bröstmjölk tills dom är 6 månader så blir det så i fortsättningen. Skulle bara se om det fanns intresse för annan mat, men inte! Så det får vänta helt enkelt!

Idag har vi haft fullt hus! Först var Mathilda här och myste och fikade. Livia fick en jättefin mysdress i julklapp och jag en liten gullig orkidé. Senare kom Idah och fick även där en fin julklapp innehållande massa fint från Lindex! Jag fick ett snyggt armband! Tack snälla, underbara vänner!

Imorgon ska vi fira jul med min mammas släkt, och på måndag är det Livias första julafton!


Majs & potatispuré - sådär?


Någon börjar bli stor!

Om 1,5 vecka ska detta börja introduceras. Hjälp! Mammas stora!


Då var julklapparna färdighandlade

Skönt att ha det gjort! Nu är vi helt klara och väntar bara in julen! Köpte även lite nödvändigt till Livia, så som nya pyjamasar. Hon har alltid en storlek större i dom av någon konstig anledning? Så nu har hon 68 i pyjamas, men 62 fortfarande i allt annat. Även lite bitringar och dreglisar åkte med hem. Nu ska vi storhandla när som. Länge lever lönen, som försvinner lika fort.


Livias jul-outfit


Dags att invadera stan

Tänker som precis alla andra människor när sista lönen rullar in innan jul - dags för sista klapparna. Varför lär man sig aldrig? Har iallafall en lila liten söt dotter med mig på färden, min karl och så packade jag ner tålamodet också.


Oh, those eyes!


Pill i muffen & kärt återseende

Ja, idag ska det ju tydligen vara sista dagen innan jorden går under, och vad passar inte bättre än att gå till sin barnmorska och bli pillad i muffen? Gjorde cellprov och kortare av trådarna på min spiral, annars satt den bra. Skönt!

I eftermiddag har Hanna varit här. Hon har äntligen flyttat hem från London och det är jag mycket glad för!! Träffade Livia för första gången och hon blev nog lite smått kär i hemlighet. Livia skötte sig exemplariskt, men skulle då INTE sova. Man kan ju missa något. Men det fick hon äta igen sen! Ungen somnade precis medan hon låg och kollade på tvn. DET mina vänner händer liksom inte! Men skönt som tusan. Själv orkar jag inte ens röra mig, utan ligger nog kvar här och kollar på tvn och beundrar min perfekta lilla dotter.


Oops!

Zara har farligt söta kläder, så blev visst en till beställning. Denna gång ett par supersöta brallor och en skjortbody till!


Åka bil är kul


Nu sover äntligen monstret

Igårkväll tyckte Livia att det passade med en skrik-kväll och ingenting gick för att trösta henne. Tre timmar senare deckade både hon och jag, bredvid varandra i sängen. Tur hade väl jag att hon sedan sov hela natten utan att vakna och vilja äta.

Idag har Miccis varit här, en gammal klasskompis och hämtat kläder jag rensat ut garderoben och hälsade på Livia. Hon somnade för första gången på länge med enbart snutten och nappen efter hon hade gått, sov en stund och sedan var kvällen gnällig idag igen. Dock fick jag henne att somna mycket tidigare idag och utan lika mycket omständigheter och skrik. Så klockan 20.15 känns ganska tidigt för att vara henne. Hon blir alltid trött runt 18, då vi tar på henne pyjamas och jag ammar henne. I vanliga fall somnar hon då, sover i 30-60 min, vaknar en stund till och somnar runt 21-22. Nu är hon svintrött vid första amningen, men bara SKA inte sova. Kämpar som tusan för att hålla ögonlocken öppna bara för att. Slutar med att jag kämpar för att hon ska somna och hon blir övertrött. Idag ammade jag henne igen och då somnade hon. Tack gud. Hålla ut och ha tålamod är det som gäller.

Imorgon bitti får jag sätta klockan. Hör inte till vanligheterna. Ska ner och göra cellprov och kolla spiralen. Tror den håller på att åka ut. Isåfall får dom ta ut den och ge mig något annat. Hat blödit nästan hela tiden sedan jag fick den och den har stuckits och varit i vägen. Vill ha något smidigt som man lätt kan sluta med. Innan Livia är 2 hoppas vi att nästa barn är på väg. Blir nog ett till innan pluggandet. Livia vill ju ha en lillebror! 


Vårjacka - Check!

Kolla vilken underbaaaaaaaar jacka jag precis beställde till Livia. Kommer hon kunna ha i vår. SÅ FIN!


Nu har vi sökt dagisplats!

Till början på 2014 så har vi nu sökt in till förskola för Livia. Hoppas att något av de alternativen vi önskar blir det stället hon får gå på! Har även sökt min föräldrapenning klart nu, så hoppas på att jag får jobba något om ett år. Lika bra att vara ute i god tid om man vill ha sitt önskemål!

Livia har varit på mycket bättre humör idag, tack gud. Beror nog på att hon faktiskt somnat och sovit en del idag iallafall. Ett pass på 2 timmar och ett på 30 min. Snart dags för sängen! Bjussar på en bild jag fick på henne när hon satt i soffan innan. Kolla bilringen på magen! Hahaha. Jag dör!


En trött mamma

Inatt vaknade Livia 3 (!!!) gånger. Hon brukar sova hela natten i vanliga fall. Får tänka positivt. Detta är bara en fas och det är snart över igen. Hur tusan klarar sig folk med tvillingar?! Och ensamstående med tvillingar. God! Beundrar dom sjukt mycket. Fick iallafall en sovmorgon till 10, Livia fortsatte sova till 11, jag diskade och nu sover hon igen. Skönt! Hon behöver ta igen det hon missade igår. Själv sitter jag i soffan och dricker kaffe och äter kakan jag bakade igår. Skönt med lite egentid.

I eftermiddag när Daniel kommer hem från jobbet ska jag försöka få en promenad. Blir alldeles för mycket sitta-inne-tid i denna årstiden. Speciellt när vi bor längst upp och man måste dra på vagnen o Livia upp och ner. Snart är det slut på den skiten. Halleluja!! 


När ingenting fungerar

Usch, jag hoppas verkligen detta språnget går över snabbt. Jag känner knappast igen min glada, enkla dotter längre. Hon liksom störs av allting och det GÅR typ inte få henne att somna. Stackars liten. Nu har hon äntligen gett upp, efter att vi var tvungna att släcka ner överallt och stänga av tvn, annars distraheras hon och vänder på huvudet. Maten funkar inte heller. Hon liksom ätet lite, drar undan huvudet, äter lite till. Så ja, idag är jag en trött mamma dom haft mycket skrik i öronen. Förövrigt har Ella varit här en sväng och jag har bakat. Tänkte slänga mig i duschen snart. Behöver lite varmvatten att mjuka upp min stela rygg känner jag.


Livias gammelfarmor har gjort det igen!

En superfin kofta Livia ska ha på julafton och även en gullig jordgubbs-mössa till! Så himla gulligt!


15 veckor av total lycka


Gnällolle är på besök

Ja, vad ska man säga? Utvecklingssprånget gör sig påmind hela tiden. Livia är minst sagt ganska ostabil för tillfället. Gråter mycket, sover oroligt, äter "hackigt"och ja, klängnig som tusan. Lika bra att ställa in sig på att det kommer vara såhär ett tag eftersom detta språnget kan hålla i sig i upp till sex veckor. Tjuhu. Det blir inte heller bättre av att vi bor i en trång etta på kvällarna då hon just nu behöver knäpptyst och mörkt då ingen distraherar henne. Eftersom vi bara har ett rum har vi bara två val - antingen att gå och lägga oss när hon gör det, eller ha en övertrött gallskrikande bebis. Ja, ni kan ju själva lista ut vilket vi väljer, och det är inte super kul att lägga sig vid 8-9 varje kväll. Bara att gilla läget och hoppas dessa fyra veckor springer iväg jävligt fort.

Annars då? Har precis påbörjat min långa process till att bli blond igen, men denna gången naturligt slingblond. Hoppas på att kunna vara det till sommaren iallafall. Bli av med det röda är ju inte det lättaste. Gjorde första försöket idag med en askbrun färg för att neutalisera färgen, men ja, det gick ju som det gick. Utväxten blev grå och resten av håret lika rött som innan ungefär. Gick precis och köpte en mellanbrun nu och hoppas på att det blir ett mörkare brunt resultat som någorlunda täcker det röda. Som sagt, detta kommer bli en process. Kommer färga det brunt och till våren slinga det ljust.

Dagen idag har spenderats hos Livias farmor och farfar med fika och röj i källaren för att få plats med alla våra saker där om några veckor, annars har det varit lugnt. Nu - äta & färga håret en gång till. Bjuder på en bild från igår när Livia skulle bada. Nya grejen är att hålla i foten, HELA tiden!


Bokat fotograf!

Yes, nu har vi bokat tid hos fotografen till när Livia är 6 månader och ett år, i ett paketpris. Ser fram emot det jättemycket. Ska ta lite familjenfoton också i samma veva. Åh, vad jag längtar! Man får lågupplösta bilder på en skiva ca 20 stycken per tillfälle och sedan beställa till hyfsade priser på förstoringar genom henne. Har så mycket att se fram emot nu!! Livet är ju för härligt. Nytt hem inom kort & sedan massa fina bilder på Livia och familjen som vi kan pryda det med. Mhh!


Varför ligga när man kan sitta?

Livia har nu fått någon förkärlek till att sitta upp. Ligga ner är längre något skoj, utan ska helst sitta i mammas knä eller i babysittern. Idag tog hon tag i mina händer, drog sig upp till sittandes och satt utan stöd flera sekunder. Helt sjukt vad mycket det hänt på bara senaste veckorna. Greppar allt hon ser, skrattar högt, pratar hela tiden och har nu som sagt börjat sitta upp. Träning ger färdighet. Om jag märker att det är något hon gillar så "tränar" vi mycket på det. Hon gillar sitta upp och även att stå upp på mina ben. Sjukt stark är hon. Bra att uppmuntra sånt. Tror hon är ganska tidig i motoriken :) Har nyss lagat mat och käkat medan Livia satt o babysittern. Sjöng sånger och underhöll henne och hon satt med sin skallra och skrattade. Nu sover det lilla livet och snart kommer en tjej med tre Lasse Åberg tavlor jag ska köpa.


Kli i munnen

Jag tror att mitt lilla hjärta håller på att få tänder. Ingen tandsprickning ännu, men tror det kommer snart. Hon är med händerna oavbrutet i munnen och är helt tokig. Sprutar dregel hela tiden. Måste köpa en bitring till henne! Än så länge är hon inte missnöjd iallafall. Det dröjer nog inte länge innan dom där små bissingarna dyker upp.

Annars då? Spenderade dagen idag med Idah på stan. Svinkallt! Livia invigde sin Reima overall och hade det varmt och skönt iallafall. Låg vaken och kollade snällt när vi var inne och handlade i alla affärer. Köpte en kofta och en blus till mig själv, strumpor till Livia och julklappar. Begav oss sedan hem till Idah för lite mys med polkagris-te. Senare kom Ella och Hanna på besök hemma, Livia sov en sväng och är nu hyper med fingrarna i munnen. Kan nog bli lite senare läggdags idag, men vad gör det när hon är såhär glad?


Det blev en mysdag istället

Lowa hade blivit magsjuk stackarn, så idag har jag och Livia stannat inne och myst. Hon börjar bli så fruktansvärt duktig, och nu går utvecklingen helt sjukt snabbt. Hon greppar numera saker och är nästan helt stadig i nacken. Ligger mestadels glad och skrattar. Min lilla pärla! 


Min fina, duktiga!

Livia har sedan någon dag sedan börjat greppa saker! Så himla mysigt när nya fädigheter dyker upp bara sådär. Numera ska hon minsann inte bara ha en, utan två saker i händerna och helst äta på dom samtidigt. Haha! Lilla gullrumpa. Babygymmet är numera jätteintressant och hon ligger och greppar sakerna som hänger ner. Helst av allt vill hon ligga med en hand i munnen och andra på något av leksakerna.

Idag har Ella varit här efter att allt med mäklare och köparen varit här och skrivit på. Livia har varit på strålande humör och legat och babblat och skrattat hela dagen. Senare kom Hanna in och mös med oss, och tillslut även Daniels föräldrar. Har dumt nog tryckt i mig en kaffe nu så får se ifall jag kan somna ikväll. Hoppas på bra väder imorgon, för då ska vi ner till öppna förskolan med Carro och Lowa och leka.


Sålde precis lägenheten!

Var en kille från Göteborg som kollade på den innan den ens kom ut och ville ha den, så den är numera såld, för fem tusen mer än grundbudet med. Det enda negativa är att vi får bo hos Daniels föräldrar i två veckor, men det får vi helt enkelt stå ut med. Pengarna över går till möbler till nya lyan!

 

Angående våran lägenhet

Många frågar mig massa saker om vår etta som kommer ligga ute. Jag slänger in länken här direkt när den kommer ut, vilket är nu i dagarna. Den kommer förmodligen ligga ute på hemnet.se. Kan skriva lite om den för de som undrar.

Den är 39 kvm, nyrenoverat kök, jättestor balkong, hyran ligger på 1989 kr i månaden och då ingår vatten, el, värme och parkering. Den ligger nere i Johannesdahl och är på tredje våningen. Håll utkik här eller på Facebook så slänger jag upp länken med bilder så snart den kommer ut!


Lik mamma, men söt ändå?


Mäklare & fotograf

Igår åt vi mat hos min familj i Gunnebo. Längesedan vi var där, så kände att det var dags att besöka dem. Sedan var kvällen ett enda stort städkaos, för idag kom mäklaren och fotografen för att prata om och ta bilder på vår lägenhet som vi snart hoppas blir såld. Tydligen är det någon som kommer imorgon och ska kolla på den efter en annan lägenhetsvisning, så vi hoppas på det bästa. Måste bli av med denna vi har nu snabbt som tusan för att vi ska slippa dubbla hyror när vi snart flyttar till större. Hoppas alla håller tummarna för oss!

Jag måste verkligen färga håret snart. Jag ser ut som en lurk med min hemska utväxt. Har svängt mellan att färga det ljust igen eller behålla det röda. Eftersom mitt hår för första gången på år börjar bli långt ska jag inte förstöra det, utan jag behåller nog det röda. Jag trivs ju trots allt i det! Slänger in en bild på Livia från häromdagen. Skulle bara visa hur fin hon är i Geggamojabodyn hon vuxit i nu! Ätit upp halva på bilden med!

 

Kaputt?!

Blogg.se appen har ju helt buggat ihop! Trycker jag in mig där så hoppar den ur hela tiden. Suck! Har i varje fall haft Mathilda och Emil här på lussebullsfika. Livia uppförde sig exemplariskt. Hon är inne i någon tillväxtperiod tror jag. Vaknar flera gånger på natten och vill käka, vilket hon aldrig gör annars. Sovit mycket idag också. Lilla strumpan. Igår slapp vi skrik på kvällen med! Satt uppe med oss och kollade på xfactor och sedan somnade vi alla gott vid 22. Imorgon ska vi storstäda överallt och på måndag kommer mäklare. 

VI FICK LÄGENHETEN!

Åh, vilken lycka! Vi fick lägenheten, och den var SÅ fin!!! Diskmaskin, tvättmaskin med eget tvättrum, walk in closet, nyrenoverat badrum - u name it! Kommer trivas som fisken i vattnet. Flyttar dit den 1 februari! Kommer bli en sån befrielse att komma härifrån. Älskar lägenheten, men vi får inte plats. Det går liksom inte. Nu kommer det vara nära till allt. Mitt i stan i princip, jättenära stadsparken där Livia kan leka i stor lekplats och vi kan ha picknick, och jättenära till havet. Vi ser det från våran balkong. Så underbart! Nu ska vi bara bli av med våran också. Var nere på stan och snackade med mäklare idag. 23 jävla (!!!) tusen ska dom ha! Hur sjuka summor är inte det? Dom kommer hur som haver hit på måndag och tar kort och lägger ut, så ni vet nog vad vi har att göra.

Livia är helt bedrövlig just nu. Skriker hela tiden och kommer aldrig till ro. Få stunder om dagen för tillfället som hon är glad. Ska bli så skönt att kunna natta henne i ett mörkt, tyst rum när vi flyttar. Nu när vi bor i ett och samma rum får vi antingen sova när hon gör det (klockan 7) eller ta en skrikig bebis tills vi ska sova. Det håller inte i längden. Igår somnade hon efter 1,5 timmes vyshande och bärande. Hoppas kvällen blir bättre. Fick iallafall en bild på när hon var glad imorse, och som vanligt, dregel överallt.


Ett nytt utvecklingssprång?

Ja, vad ska man säga? Sprången är ju oftare än vad det inte är om man säger så. Förra varade i två veckor, sedan var hon en solstråle och allt som vanligt i en och en halv vecka, och nu in i nästa. Stackars liten. Märks så himla tydligt på henne när hon hoppar in i ett. Alltid samma "symptom" och hon blir likadan varje gång. Svår att söva, ledsen på kvällarna och ja, allmänt gnällig och vill käka mycket oftare. Brukar sluta med att hon hamnar mellan oss i sängen. Hennes egen spjälsäng ratar hon totalt. Skriker i högan sky om man lägger ner henne där. Spelar ingen roll om man sövt henne djupt, hon vaknar ändå. Antar att hon behöver tryggheten just när det är sådär jobbigt för henne. Nu har hon äntligen somnat efter 5,5 timmes vakentid och sovit ett bra tag, så hoppas hon är på bättre humör nu när hon vaknar. Skit trälig att få att somna, så det är bara att vänja sig eftersom detta är bland de längsta sprången som kan hålla i sig upp till sex veckor. Jag som tyckte att två kändes som en evighet. Bara att bita ihop och tänka att det går över snart. Någon mer som varit med om detta? Berätta gärna! Hur länge varade det för era barn och hur blev dom påverkade? Skönt att bolla lite med andra föräldrar som upplever likadant. Snart är det väl dax för tänderna också, haha! Plutten.

 

Inga ord kan förklara min kärlek till dig.


Fina, stickade kläder

Idag har Livia på sig sin fina kofta och matchande stickade strumpor som hennes gammelfarmor har gjort till henne. Har så sjukt mycket fint som hon gjort så försöker använda det nu när årstiden är rätt! Just nu ligger loppan och sover så sött. Den obligatoriska förmiddagsluren. Snön fortsätter att yra omkring här utanför, så myset fortsätter. Hoppas det inte är såhär hela vintern, då kommer man ju aldrig ut. Lite snö kan jag gå med på, men nu kommer man ju knappt fram. Hoppas det stannar till jul och nyår, sen får det gärna försvinna.

Är fortfarande i lyckorus efter gårdagens samtal om lägenheten. Jag vill så så så sååå gärna ha den! Det var tvättmaskin och tvättrum, klädkammare, stor balkong, stort kök, nyrenoverat badrum - u name it. Får vi den är mitt liv fulländat. Då ska jag styra med inredning så det smäller om det. Sjukt nervös. Vill ha svar nu!

 

Hej mitt vinterland

Hur snabbt blev det inte vinter då? Det sa bara PANG över en natt och vi vaknade upp i världens snökanon. Mysigt tycker en annan som kan ligga inne och mysa med varm dryck och tända ljus hela dagarna. Skulle egentligen bara kika in och säga att vi har fått en visning! ÄNTLIGEN! Så himla glad att jag dööör. En 3a på Viborgsgatan. Centralt och bra, nära stan, Daniels föräldrar och billig hyra. Hur bra och perfekt som helst. På fredag klockan 11 ska vi dit och kika, sen får alla hålla tummarna för oss! I'm so exited!

 

3-månaderssprutan

Hej & välkomna till min nya blogg kanske jag ska börja med att säga! Snälla Cecilia har hjälpt mig med den underbara designen och lagt ner massa tid för att fixa problemet som verkar vara med min andra blogg. Kanske inte gjorde något? Alltid kul att börja om på ny kula med något nytt och fräscht. Den andra bloggen kommer jag snart att låsa och behålla den för graviditetens skull så jag själv kan kika tillbaka och se hur jag hade det, annars kommer det vara denna som är aktuell.

Igår tog min lilla sin tremånadersspruta. Är helt förvånad själv över hur bra hon skötte sig. Gjorde fuktansvärt ont i hjärtat just när de stack henne och hon skrek så det skar i öronen, men lugnade ner sig nästan direkt då vår bvc-sköterska började spela med musikmobilen. Från hysterisk till skitglad på en minut, sen hade hon glömt det onda och satt och skrattade istället. Mammas lilla hjärta. Tänkte att vi själva kanske skulle inskaffa oss en musikmobil och gick till jannebanan och köpte en i pingu som nu så fint hänger över hennes säng! De sa även något om massa biverkningar, men Livia verkar ha klarat sig undan allting! Inte ens gnällig har hon varit! Så skönt!! Sov hela natten, och hon sa att hon förmodligen skulle sova mycket idag, men icke! Här är det full rulle som vanligt med några powernaps hit och dit. Så himla underbart att hon mår bra. 

Nu har snön attackerat vårat landskap. Jag kollar på termometern och väljer att kurra ner mig med Livia under täcket dagar som denna och njuta av utsikten. Antar att det är en aning jobbigt att dra omkring på barnvagnen i detta vädret, så håller oss inne sålänge vi inte behöver gå iväg någonstans!


RSS 2.0