Fler tänder & bebislängtan

De senaste dagarna har Livia varit jätte gnällig. Ingenting är bra, gråter hela tiden och vaknar förtvivlat flera gånger på kvällen. Jag gissar på att det är nya tänder på gång. Hon är aldrig såhär annars. Så nu är jag helt slut. Det är Valborg och med en liten som ska sova vid 19 så händer det inte speciellt mycket. Daniels föräldrar var här på mat men åkte ganska snabbt igen. Själv har jag slagit ner mig i soffan och försöker samla kraft till att ta tag i den gigantiska tvätthögen.

Helgen efter denna ska jag gå ut för första gången på 1,5 år. Livia ska hänga med farmor och farfar till deras husvagn och sova där. Första natten utan henne. Får ont i magen bara jag tänker på det. Jag känner mig hemsk? Tror det är jag som kommer lida mest. Ibland måste man få unna sig en utekväll. Man är ju trots allt mamma på heltid annars och jag vet att hon kommer ha det bra. Bara detta dåliga samvete.

Såg en ultraljudsbild på en tjejs instagram häromdagen. Hennes dotter är född månaden efter Livia och hon ska ha i oktober igen. Jag blir lite avis. Inte för att jag själv skulle vilja ha såhär tätt. En bebis och en ettåring är lite för mycket känner jag, men ändå längtan. Att få ha en liten i magen. Inte veta vem det är. Ultraljuden. Sparkarna. All kärlek när den kommer ut. Åh, så mysigt. Livia kommer definitivt få ett syskon inom snar framtid, men lite till får det nog vänta! På tal om barn och Livia. På torsdag ska jag tatuera mig. En hyllning till just henne. Mitt hjärta, mitt allt. Det kommer bli så fint att ha hennes namn på min kropp. Medan jag är där ska Daniel till BVC och se hur stor hon blivit! Spännande :)


För mycket annat

Hej mina vänner! Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera, men har inte orkat ärligt talat. Farmors begravning var igår och jag har tusen andra saker som måste göras. Återkommer när jag känner mig mer stabil igen och hoppas ni har förståelse. Kram!


Mammaträff & fönsterfix

Först och främst vill jag tacka Cecilia för ennu en superfin design till bloggen! Vad skulle man göra utan dessa duktiga människor omkring sig? Fantastiskt.
 
Idag började jag dagen med en promenad i vårsolen till Coop för att köpa fika. Fick besök av Elin och Marie med deras små pluttar. Kom hem, gjorde fruktsallad och sedan kom dom. Blev fika, snack och mys, och även en promead i solen till hamnen där vi tog oss en glass. Elin fick även med sig ett fönster till mig som jag har spenderat hela kvällen med att skrapa färg och ta bort glas. Nu ska de bara målas och sedan ska jag skapa nått fint att ha på väggen. En till hallen och en till sovrummet (det var ett dubbelfönster). Tänkte mig lite shabby chic-inspirerat. Den i hallen med lite ljushållare och en till sovrummet med en lite mer romantisk touch. Visar er när det är klart. Skönt att få vara lite kreativ och skapa lite. Sånt gillar jag. Rensar huvudet bra och man får tänka på annat en stund. På fredag är Farmors begravning. Kommer bli en jobbig vecka. Tur jag har min lilla solstråle, och lill missen nu också. Bra lyckopiller det där. Bjuder på två bilder från dagen. En på söta Novalie & en på fina tulpanisarna jag fick av Marie. Nu blir det hopp i säng. Godnatt!




 

Flying baby

Ja, lilla damen gör framsteg varje dag nu. För ett tag sedan kom hon på hur man rullade till mage, och sedan att man faktiskt kunde rulla tillbaka. Bara detta gör att det känns som hon är överallt. Och ställer sig upp själv mot stöd för bara några dagar sedan också, och idag stod hon i krypställning på alla fyra, och tvärt om som alla andra barn - inte vågar gå framåt, slängde sig ungen framåt och stupade. Haha! Ja, det blev alltså inget kryp, mer ett försök till att flyga, men snart kommer det tror jag. Nu är friden över snart. 

MOLO & CONVERSE

Idag kom heldressen från Oiidesign hem i brevlådan. Den fina neon-heldressen från MOLO! Har gått och suktat efter den länge nu på mamma barn så jag klickade hem den efter att ha fått in en hel del pengar från tradera när jag sålt hennes urväxna kläder. Kom på att jag knappt hade några långärmade, utan bara kortärmat i storlek 80 så fick bli denna. Hon kommer bli så fin i den, hon som är så mörk överlag. Kommer bli så fint i sommar. Gick på stan i jakt på ett par skor till Livia nu när hon sitter i sin vagn och bara har jacka så hon inte fryser om sina små tår. Så ett par rosa Converse fick vi med hem också. Och även två stycken pyjamas från h&m och lite saker till katten. 


Öppna förskolan & våran lilla kisse

Idag fick vi sova länge! Skönt! Livia vaknade bara till, åt och somnade om till 10 tiden. Man får njuta de få gånger man får. Hanna kom sedan, hjälpte oss med att flytta in sängen i vårt nytapetserade sovrum och städa. Tog en kaffe och sedan en promenad. Mötte upp Ebba och gick till öppnis som vanligt på torsdagar. Lekte, sjöng och fikade innan vi gick hem till en liten Sigrid. Gud vilket litet nystan. Så söt! Nu är hon våran och hon och livia somnade tätt intill varandra. Hjärtat slog lite volter. Nu har jag slagit in lite traderapaket, klippt daniel och fixat lite annat smått och gott, så snart blir det hopp i säng. Tror förresten att livia kryper snart! Och ställer sig upp mot saker helt själv. Nu går det undan! Mammas operation gick bra. Tack och lov. Jag har fyra MOLO-leveranser (mestadels begagnat) på väg hem och imorgon är det fredag. Lite glad är jag nog iallafall.
 

Första vårdagen

Vilket härligt väder! POFF, så var snön väck! Detta behövde vi. Äntligen lite vår. Varit supervarmt hela dagen och vi spenderade den hemma hos Cecilia och Lowe. Satt i solen och käkade medan barnen sov i vagnarna och sedan blev det lite bus både inne och ute. Guld värt med nyfunna vänner som är på samma ställe i livet som en själv som man klickar med. Hur som haver så tog vi lite bilder på pluttarna (visst har jag blivit duktig med kameran?) Ska försöka ha med den överallt nu och blogga mer med bilder från systemisen. Så mycket finare, och så mycket roligare, även om man lätt blir lat och slänger in något på mobilen ibland.

Ikväll har jag spenderat tiden med Hanna. Bara hon och jag. Gick 1,1 mil! Känner redan nu hur ryggen värker! Haha. MEN så skönt. Speciellt att vara bara Sandra, 23 år med en kompis. Behöver man ibland. Många tankar till min mamma idag och imorgon. Jag älskar dig! Imorgon är det öppnis. Tjoho! Höjdpunkten på veckan!

 
 

finaste barnet med finaste molo klänningen!


Att bo i vardagsrummet

Nu känner vi oss precis som när vi trängdes i ettan. Efter tre månader fick dom fingrarna ur och nu ska vi få ny tapet och bli av med den stora fett fläcken som invaderade våran vägg i sovrummet. Har nu sängen i vardagsrummet. Allt är kaos och Livia kan inte koppla av med tvn på på kvällarna vilket resulterar i att vi lägger oss vid kl 21.00 hela familjen. Imorgon ska de vara klart, äntligen.

Har precis kommit hem från en Kina lunch med Anna och lillebror. Snart kommer målaren och Livia har precis somnat. Otajmat! Senare ska jag ut och äta, igen. Jag, mamma och bror innan hon läggs in imorgon. Livia får mysa med pappa hemma sålänge. 


I måndags när Livia lekte med Lowe


Äntligen

....funkar blogga-appen igen. Två dagar har den bara hoppat ur, men nu så! Nu kan jag nog unna er lite uppdatering.

Vet inte redigt vart jag ska börja. Så många dagar sedan. Har iallafall hunnit med att luncha med fina vänner på stan, träffat Livias gudmor, varit på Gränsö spa och fått massage och ätit grillat/sovit över hos Livias farmor och farfar där vi även befinner oss nu. Har fått skjuta upp min tatueringstid eftersom farmors begravning är samma dag, den 26e. Han skulle även kolla på en tid till min nästa tatuering. Så nu väntat jag på två tider. Ska bli gött att kötta lite bläck. Och nu vet jag exakt vad jag ska önska mig när jag fyller år. Farmor måste hyllas så även en gadd för henne kommer att pryda min kropp. Men det får vänta tills ekonomin tillåter.

Idag är det söndag. Det är lustigt. Även att man går hemma så är söndagar den där tråkiga dagen. Får se vart den tar vägen. Själv tycker jag att tiden får stanna lite. Jag hinner inte med. Snart börjar väl Livia på dagis. Ångest!! På torsdag kommer våran kissunge hem med! Så mysigt. Lite ljus i allt mörker. Och så har Livia blivit så sjukt gosig! Ska pussas, kramas och vara nära hela tiden. Så mysigt!! Kul när man börjar få lite respons :)

 


Föralltid.

Dålig på att blogga, men jag tror ni förstår varför. Försöker sysselsätta mig och inte tänka så mycket, men när kvällen kommer blir det lätt så iallafall. Får omboka min tatueringstid för den 26 ska vi begrava farmor. Må du vila i frid nu. Älskade farmor. Jag ska göra dig stolt.


Vila i frid

Idag lämnade hon oss, världens finaste farmor. Jag älskar dig. Ses i nangijala <3


En helg i Jönköping

Förlåt för min dåliga uppdatering! Har varit bortrest och fullt upp.

Livia, min bror, Daniel och jag åkte i fredags till Jönköping för att besöka farmor på sjukhuset och sedan spendera helgen hos min pappa och Lillemor. Vill inte gå in mer på detalj, men besöker hos farmor blev allt annat än lyckat och jag har numera sorg som tynger mig. Fan. Ingenting blir någonsin som man hoppas. Vet inte vad jag ska skriva. Är bara helt tom. Frustrerad, ledsen, förbannad.

Åkte hem till pappa, åt pizza, Livia somnade och vi såg på lets dance och umgicks. Mycket trevligt. Lördagen blev en sväng på stan och förbi lilla violen (älskar!!!!) och Livias morfar köpte två helt underbara plagg till henne. Fick även med mig ett par byxor från newbie. Gråter lite att jag inte "kan" köpa ur den lilla kollektionen längre. Känns onödigt då hon växer ur det snart. Eller ja, om ett tag. Men byxorna var väldigt stora så dom fick bli ett undantag.

Tog en cider på twin och sedan hem för att träffa min plastbrorsa, hans tjej med barn. Alltså Livias plastkusiner Rocky, Lennox och Kenzie. Full rulle! Somnade gott efter lite vin och tv tittande på kvällen. Och idag var vi och firade min andra plastbrorsa och hälsade på Livias andra plastkusin som det bara skiljer en månad på innan vi åkte hem med fullpackad bil. Fick med oss en lära gå stol som Livia ÄLSKAR! Hon är numera överallt! Nu ska jag försöka samla tankarna efter en långpromenad med en fin vän. Godnatt!


Sovmorgon & tjurpelle

Tror ni att vi blev paffa när vi vaknade klockan 08.30 av att man hör en liten varelse ligga och leka med sängmobilen en bit bort! Hon har alltså sovit från 19-07.30 UTAN mat!!! Jisses! Känner mig sjukt bortskämd. Det var även flera dagar sedan hon vaknade vid fem. Kanske har vi turen att hon inte bara somnar tidigt, utan sover lite längre också? På tal om att sova, så gör liten det nu igen. Precis jätteledsen var hon. Den andra tanden satte iväg med raketfart senaste dygnet så inte lustigt att hon är ledsen. Hon har ju ont stackarn. Aldrig några sura miner i onödan annars. Hon har nu fått lite smärtstillande och hoppas hon vaknar lite gladare så jag slipper dra med en suris till öppna förskolan!

Cecilia ska snart göra en ny header till mig och jag MÅSTE börja använda min systemkamera mer!! Får lite ångest. Måste dokumentera och ta mer bilder och spara. Viktigt!! Skulle vara så mycket enklare om man hade en bärbar dator att göra det vid. Nu sitter man inklämd i ett hörn och det låter massvis när man styr därinne. Suck. Men ska försöka skärpa mig. Tänkte även visa mer barnkläder jag köper här på bloggen. Många vet att mitt stora intresse är kläder, speciellt barnkläder som känner mig privat och följer mig på instagram (heter sandrasamuelsson där). Tänkte visa mer i bloggen nu. Villervalla släppte förresten en del av sin nya kollektion igår och jag var inte sen på att klicka hem lite fint. Även två andra paket från villervalla (älskar det märket) på väg hem. Livia kommer vara en riktig färgglad liten flicka i sommar. Visar när allt har kommit. Nu ska jag fixa mig medan livva sover! Ha det!

Ett monster med sina vassa tänder


Titta!

Ja, Livia har idag kommit underfund med ännu ett nytt ord, nämligen titta! Sa det flera gånger idag. Så gulligt! Jag var själv extremt tidig med att prata, och Livia verkar faktiskt bli det med. Än så länge är det: hej, mamma, pappa och titta hon säger. Däremot är hon nog normal i motoriken. Tog lång tid innan hon vände på sig och inte förrän nu har hon accepterat att ligga på magen då hon rullar över själv. Och nu försöker hon åla sig. Går väl inte jättebra och tålamodet är inte heller det bästa. Haha. Hur som helst så går det framåt snabbt nu. Hon kramas, sträcker upp händerna när hon vill komma, står ovanligt stabilt på benen och babblar HELA tiden!! Lilla hjärtat.

Idag var vi och hämtade en skänk jag såg på Facebook. Gratis mot avhämtning! Jag slog till direkt. En robust träskänk. Tänkte att den ska jag göra om och fylla ut vårat kök med. Åkte och köpte grundfärg, vit färg och lite växter och ljus att ha på. Livia har precis somnat så ska passa på att sandpappra och grunda nu! Så kul! Imorgon blir liten SJU månader. Vart tar tiden vägen?!


RSS 2.0