Upp och ner, ner och upp

Livia är definitivt inne i ett nytt språng igen! Varannan dag denna veckan har det varit skrikigt på kvällarna. De dagar vi gått till öppnis och lekt har hon dock deckat som en stock på kvällen! Hoppas de blir bättre snart. Som tur är är hon glad hela dagarna och sover bra på nätterna när hon väl somnat.

Idag var Livias farmor med på öppna förskolan. Känner igen de flesta mammor och barn nu. Träffade även Lowe och Cecilia idag igen! Imorgon går flyttlasset!!!! Kan inte förstå att de är sant. Så jävla underbart. Om man kan dö av inredningstankar är jag bra nära!


Villervalla

Leverans med kärlek rakt ner i brevlådan idag!


Traderar ut Livias urvuxna kläder

Skynda fynda. Nu ligger en hel del ute på tradera. Newbie, Lundmyr, geggamoja, småfolk, converse mm. Fylls på mer under helgen. Klicka här så kommer ni till alla mina auktioner! 

 


World's greatest


Öppna förskolan

Idag gick vi ner och provade den andra öppna förskolan. Inte alls lika rolig som den andra enligt mig, men ger de en chans till. Anmälde mig och Livia till babymassage som börjar i februari. Mysigt! Var där med Cilla och Lowe och Livia och han satt och spontant höll varann i handen. Så sött! Blev en sväng på stan och köpte en födelsedagapresent till Lowa. Ska dit på kalas nästa lördag.

Igår var Livia jätteledsen. Förmodligen övertrött. Skrek i flera timmar, deckade och sov sen 9 timmar i sträck. Helt slut. Har börjat asgarva åt allt nu. Så kul! Och mysigt :) Mitt hjärta smälter! Tre dagar till flytt nu! Wiho!!


Så sjukt stolt!

Kunde nog inte få en snällare dotter än Livia. Hon sover alltid hela nätterna, allt mellan 6-10 timmar i rad utan att äta, och om hon behöver äta somnar hon om efter all den sammanhängande sömnen och ger oss ännu lite mer sömn. Hon ger oss alltid sovmorgon till minst 9-10 och somnar ändå relativt tidigt på kvällen. Nu har hon två dagar i rad även somnat för natten klockan 7-8 för att sedan sova hela natten, vilket ger oss ensamtid på kvällarna. Jag hoppas inte detta rubbas nu när hon ÄNNU en gång måste flytta på sig. Men nu är det den sista gången. Och hon är så grymt lätt och duktig så jag tror att det går utan problem. Nu hoppas jag bara att tänderna inte kommer störa henne allt för mycket. Hon börjar komma i den åldern då tänderna snart börjar ploppa upp. Ännu inget vad jag känt eller sätt. Men ändå längtar jag till det, likaså så alla andra framsteg i hennes utveckling. Jag menar, hur sött är de inte med små tänder? :)


Lite av alla fina inköp


Ikea

Åkte till Ikea, köpte massa fina saker, Livia var snäll och glad i 8 timmar utan ett enda gnäll, lastade på kärran, hyllor vad sönder, fixade spännremmar, kom äntligen iväg efter att ha köat bland trängseln en lönehelg som denna, bilen dog mitt på vägen och där stod vi med kärra och allt. Livia sket ner sig, bytte blöja i bilen, polisen kom med blåljusen, fick sätta ut varningstriangel, bogsering kom, vi fick åka polisbil, satt på bajsblöjan mamma tydligen lagt in där?! Daniel skar sig på en flaska som gick sönder, blod på Livias overall och skulle sitta med fingret högt i polisbilen (fingret råka va långfingret). Fick en hyrbil och åkte hem. Frågor på de?


Mammas lilla sjukling

Hela familjen har blivit förkylda. Usch och fy. Lilla snurpa bara hostar och sover, annars är hon ledsen stackarn. Och imorgon ska vi till Ikea. Kan ju bli spännande. Har lånat en utåtvänd babybjörn iallafall så hon kan va med lite, annars får hon sova i vagnen. Fick förresten ett jättefint bord och stolar till Livias rum av hennes gammelfarmor idag från Mio. Riktigt snällt. Och dyrt. Som vanligt kvalité på saker som hon ger oss. Nu ska vi väl försöka vila och ta igen oss. Så kul fredag kommer vi ha. Suck.


Bortskämda unge

New in. Rea och klåfingrig mamma. Fattig nu med!


Öppna förskolan

Idag trotsade vi den kyliga vintern och traskade till öppna förskolan för att busa och sjunga lite. Det var fan på tiden att komma iväg. Inte de lättaste att pulsa i halvplogade vägar med vagnen. Svor nog tiotusen gånger innan vi var framme, och sena var vi. Men vi hann till sångstunden iallafall! Mötte där upp Cecilia och Lowe som är ett halvår äldre än Livia. Super mysigt och Livia älskade sångstunden. Skrattade som tusan och pratade med andra bebisar som inte pratade med henne. Haha!! Blev trött efter sången och lite grinig, men sov av sig det på vägen hem. Riktigt kul när man träffat folk man går så bra ihop med. Det blir en rutingrej framöver. På tisdag skulle vi testa den andra öppna förskolan!


IN LOVE

Om någon har pengar över o inte vet vad dom ska lägga dom på, då har jag en bra idé! Livia önskar sig denna. Hon sa de innan. Ja, hon pratar redan! Jag lovar! Fast bara i smyg till mig. Den är från MOLO och kostar rackarns 999 pengar!!!


Någon som känner igen?

Livia har någon konstig rutin. Hon har haft så mer eller mindre jämt. Somnar vid 19 tiden, sover mellan 30-60 min och vaknar igen. Somnar sedan för natten mellan 21-22. Verkligen inget story problem eftersom hon i nio fall av tio sover hela natten sen, och vägrar vakna tidigare än 10-11 på morgonen. Tar jag upp henne innan hinner jag knappt ta på henne och börja käka frukost innan hon börjat gnälla och vill sova igen. Fattar bara inte varför hon vaknar igen på kvällen VARJE kväll? Lustigt. Men de går nog över med tiden?


Liten hostis

Inatt har Livia hostat och snorat en hel del, dock störde det inte hennes nattsömn, utan bara den nojiga mamman man är som ligger och lyssnar, överanalyserar och inte kan slappna av. "Tänk om hon blir för kall nu när hon redan är lite förkyld? Tänk om hon inte får luft" bla bla. Somnade tillslut och hon var lite bättre idag! Dock har hon sovit mestadels av hela förmiddagen så vi får se om det blir bättre, för annars blir det ingen öppna förskola imorgon. Hoppas iallafall! Skönt att hålla sig sysselsatt under dagen. Har lagt upp hennes newbie mössa och tosser på tradera nu. Ni hittar nog mins auktioner om ni trycker på länken till Zara kläderna. Som sagt, söndagen efter denna ska jag rensa ALLT bland både mina och Livias kläder och lägga upp. Säger till då!


Jag älskar dig


Sa mamma tre gånger!

Ja, det är sant. Naturligtvis menade hon hon ju inte mig, utan mer att hon lärt sig att säga mamamama..typ! Sjukt mysigt hur som helst!

Sprang ner en snabbis på stan för att köpa lite nödvändigheter till Livia. Strumpor och haklapp. Råkade få med mig en rosa onepiece från Newbie i storlek 74 också som hon kan ha i vår! Gick sedan hem till Mathilda och mös med fika och kaffe. Bra dag! Skönt när det rullar på! Förresten så blev haklappen en succé! Bättre än gröten till och med?

 


ZARA kläder

Har nu lagt upp Livias ZARA kläder på tradera i storlek 68. Hon använde dom bara lite en gång, så är som nya. Livias lår är ju rätt bastanta om man säger så, så byxorna var lite små, likaså bodyn. Så synd, för dom är SÅ fina. Länkar dom här iallafall om man vill in och buda!

http://www.tradera.com/skjort-body-och-byxa-fran-zara-strl-68--auktion_341796_173430740


Måste rensa

Inte bara mitt huvud, utan även både mina och Livias kläder som inte används längre. Det finns dom som sparar på allt, och så finns det sånna som jag - son HATAR att ha saker liggandes som man aldrig har eller kommer få användning för. Ut med gammalt - in med nytt. Det blir nog nästa projekt efter "måla kök" och "inreda lägenhet". Lovar er att länka till min tradera när det ligger ute.


Jag lever för dig


Rea är bra!


Ny säng & god mat

Åkte upp till MIO idag för att köpa en tulpanvas som var på rea för 29 kronor och kom hem en helt ny säng rikare! Leveransen kommer dock i slutet på februari! Så jävla sköööönt vi kommer sova! Riktigt mjuk och kvalitet på! Min fina vän har även lagt undan en väggklocka vi ska få i inflyttningspresent! Så fint kommer de bli. Längtar tills jag får inreda!

Ikväll har min bror och hans tjej varit här och lagat wockat och sedan åt vi kladdkaka. Livia har precis käkat och badat så nu blir det sofflut!


Jaha?

En hel dag & ingen som skrivit vem ni är? Jag är väl så läskig...


Vilka är ni?

Snor Matildas fråga! Jag är nyfiken på vilka ni är som läser. Nästan 200 pers om dagen och jag har ingen aning? Vilka är ni? :)


Att somna själv

Ja, nu tänkte jag skryta lite. Ni vet, det som morsor är jävligt bra på. Och så lite bättre än alla andra hela tiden.

Livia somnade precis själv utan mig i rummet. Kan säga att det är himmelskt med tanke på att för ett tag sedan vägrade hon till och med sova i egen säng. Hon blev grinig, jag la ner henne, tryckte tutten i munnen och la kossan bredvid, satt på musikmobilen och gick ut ur rummet. Stod sedan och spanade bakom dörren och vipps så sov hon utan mig i samma rum. Åååååh så bra!


Det där förbannade täcket!

Är det bara min unge som så fort hon får på sig täcket, sparkar raaakt upp med benen och sedan ner igen? Detta resulterar i att täcket åker av. Varje dag är samma kamp. Jag mot täcket. Vi är riktiga rivaler och jag ser till att vinna varje gång, och det kan ta tid!

Lägger på täcket
Sparkar av
Lägger på täcket
Sparkar av
MEN FÖR FAN!
Lägger på täcket
....yes! Äntligen....sparkar av.

När man väl tror att man vunnit kampen går man och lägger sig och efter en stund hör man hur det flyger av igen. Ungen kommer ju frysa - börjar om processen.

Undrar ni vad jag gör just nu? Täcket flög precis av igen - mot spjälsägen!


En tung dag idag

Fick ett samtal av min pappa vid 12 tiden idag som sa att min farmor är inlagd, nersövd och kanske inte kommer överleva. Min värld rasar.


Fullspäckad dag!

Idag har vi haft fullt upp Livia och jag. Skönt att få dagarna att flyta på och flytten närmre. Började dagen med sovmorgon som vanligt. Livia sover alltid till minst klockan nio. Inget att klaga på enligt mig. Gick sedan en morgonpromenad med Carro och Lowa å hämtade ut newbie kläderna som kommit och sedan hem till dom för en fika. Vid två hämtade Danne upp oss och gick ett ärende på stan, hem för ett besök av svärmors kompis och mat, lite tv och kaffe och sedan sängen. Klart som fan att jag inte kan sova av kaffet, men mina andra två hjärtan snarkar så sött ikapp.

Imorgon ska vi till öppna förskolan med Carro, Lowa, Cecilia och Lowe. Ska bli mysigt att umgås med lite barn och föräldrar, leka och sjunga. Förresten smakade Livia på blåbär för första gången idag. MMMM lät de. Inte förvånad. Ungen äter allt!


Världens finaste


Fyfan va bra!

4200 spänn utöver fick vi för lägenheten. Går direkt till Ikea-kontot! Har runt 7 lax att köpa möbler för nu. Riktigt gött.

Lina har precis varit här och druckit kaffe. Livia har hunnit sova 2 svängar, ätit morotspuré och flirtat gärnet. Planerat en Ullareds-resa till hösten och snart blir vi grannar. Bra vänner håller jag hårt om hjärtat. Finns inte många sånna!


Flyttstäd och lyckorus

Vad som helst kan hända just nu. Jag skulle inte bry mig särskilt mycket. Finns nog ingen som kan bryta min lyckobubbla. Jag känner mig välsignad. Jag har fått världens underbaraste bebis som ständigt har ett stort leende på läpparna. Hela hon är ett stort smile! Sprider glädje till alla och drar på sin charm, sover nätterna igenom med max ett mål och är så lätt att ha hand om. Jag har en sambo som står ut med mitt humör, älskar mig i alla lägen och alltid finns för mig. Snart flyttar vi in i vår trea. En helt fantastisk lägenhet mitt i stan med havsutsikt och hur fin som helst. Ja, livet är perfekt. Min familj är perfekt och jag är så evigt tacksam.

Idag sa vi hejdå till lägenheten och flyttstädade. Livia somnade i babysittern och sedan satt bara och kollade, nöjd och glad. Var sedan och handlade och såg på en dokumentär när hon somnat. Vaknade efter 40 min och ville sova hos mig. Matade henne och hon sover nu vid mitt bröst. Ska bära över henne och sedan sova allihop. Imorgon ska vi till lina jag och Livis!


Det gick ju bra?

Ska man beskriva färgen på mitt hår kan man nog hålla på ett tag! Jag har nog alla möjliga färger just nu. Gjorde en avfärgning av håret igår och det blev ljusbrunt. Åh vad bra tänkte jag och la i slingor, och tjoff så var de röda tillbaka! Haha. Förstår vad folk menar med att de är svårt att få bort. Dock har jag färgat mitt knallrött i 1,5 år så kan nog inte förvänta mig för mycket på en gång. Tur att jag är sån som tjuter över sånt utan slänger upp de i en knut och väntar på bättre tider. De är ju iallafall en början till ljust! Haha.

Jag skrev igår att Livia att upp länge. Hon har nu gjort de flera gånger i flera minuter. Så himla duktig! Testade även hoppgungan första gången igår och älskade den! Speciellt när vi gungade den fram och tillbaka! Skrek så mycket hon skrattade. Sötis. Förövrigt så är hon väldigt snorig och grinig å sover mestadels just nu. Hoppas de går över snart. Ingen feber ännu iallafall!


Sitta själv!

Idag satt Livia utan stöd, och vi snackar minuter. Inte ens 4,5 månad gammal. Skrytmorsa!


Första flytten & sova hela natten

Nu slipper vi trängas bland alla flyttlådor något mer. Igår packade vi ihop och flyttade till Daniels föräldrar och väntar spänt på vår lägenhet! Idag flyttar vi sakerna till ett förråd vi hyrt & jag slipper. Bra att ha bebis ibland ;) höhö. Nu ska vi bo här i tre veckor iallafall och jag hoppas det går fort. Gillar inte att inte ha mitt eget, men samtidigt tacksam för att de låter oss vara här!

Igår natt och även inatt har Livia sovit hela natten utan att vakna och vilja äta! Hur skönt som helst. Gröten gör susen i magen tror jag! Man känner sig helt sjukt utvilad när man får 8 timmars sammanhängande sömn. Bara tacka och ta emot. Duktiga snurpa, du skämmer bort oss! Igår var hon förövrigt sjukt glad hela dagen och flirtade med alla. Du blir nog farlig när du blir större!


Newbie upp till storlek 98!

Made my day! Vecka 10 höjs newbies storlekar ända upp till 98! Och sen kommer Gina tricot till stan. Stackars min lilla plånbok!


Oops, I did it again?

Ja? Newbie hade fått in nya kläder och jag kunde som vanligt inte låta bli. Köpte storlek 74 så hon kan ha de i vår/sommar och även lite längre. Efter den storleken kan hon inte ha deras kläder längre. Ångest!!


Halelujah!

Ja, vad ska man säga? Efter två månader är våra sovrutiner tillbaka igen! Passar på att njuta. Man vet ju aldrig när det inte passar igen! Livia har nu somnat själv i sin säng två dagar i rad! Har lagt ner henne vaken när jag märkt att hon blivit trött (runt 19-20 tiden) med nappen och kossan och gungar lite så sover hon. Så skönt!!! Nu får vi lite mamma oh papp tid också. Känns som hon sover bättre med gröten i magen. Vaknat bara en gång på natten och käkar. Underbart! Som sagt, njuter fööör stunden, man vet aldrig när de vänder igen.

Idag har vi varit nere på stan och lämnat lite saker till busfrö och sedan har resten av dagen bestått av att packa. Blev av med vårat skötbord nu ikväll med, så köpa nytt blir det nu till nya lägenheten. Daniels föräldrar har varit här en snabbis också. Två dagar till flyttlasset går. Nu längtar vi som tusan till 1 februari så vi kan få våran lägenhet och landa.


En bra period igen?

Nu har Livia sovit bra och i sin egen säng hela natten, tre nätter i rad. Somnade kl 21.30 igår kväll och sov till 9.15 med en matning. Det tackar vi för! Sömnen är ju a och o för att orka dagarna och vara på bra humör. Och nu har snuttan sovit 2 ggr redan idag. Superbra! Det har inte hänt på länge. Nu la jag bara ner henne med kossan och nappen och hon somnade direkt! Klockan är bara 3. Perfekt sovtid. Hoppas hon sover 30-60 min nu så kan hon hålla sig vaken och bli trött i tid ikväll. Idag fick hon även smaka på morotspure vid lunch när Hanna var här. Det var smarrigt!


7440 gram & 66 centimeter

Våran tjej går det ingen nöd på om man säger så! Haha. Gått upp ett kilo på en månad och växt 3 cm. Växer så det knakar och det är definitivt ingen liten bebis längre. Nummer 4 i blöjor och 68 i kläder. Pluttan! Nästa besök är spruta. Huua!!

Gick på stan en sväng med Carro och Lowa, Livia fick tre nya bodys och sedan spenderade vi hela eftermiddagen med att fika och leka med barnen. Lowa har börjat gå lite nu. Så sött!! Tänk att de kan skilja så mycket i utveckling fast dom är födda samma år. Fascinerande hur mycket som händer första året!

Livis somnade själv i sin säng med snutten för första gången på 2 månader idag, och klart som fan att PRECIS när hon sluter ögonen klampar Daniel in genom dörren från sim träning och hennes stora ögon öppnades igen och sen var det kört. Försökte söva om henne själv igen ett tag efter men då var hon för trött och ledsen. Nu somnade hon vid mitt bröst så ska stax lyfta över henne och gå och fixa lite med mina naglar! Kul! På lördag flyttar vi!


Dålig uppdatering

Ja, orken att blogga ibland finns bara inte! Har fyllt de senaste dagarna med att fixa med naglar och beställa hem en jäkla massa glitter, pärlor och andra tillbehör. Så himla kul!! Nu ska jag bli duktig. Visar allt på Instagram. Följ mig gärna där - sandrasamuelsson.

Livia har börjat sova bra igen (peppar peppar). Två nätter i rad genom hela natten och nu sover hon igen. Vi har bäddat ner oss i sängen. Nya lakan och nyduschad. Så himla skönt! Hoppas på en till bra natt. Imorgon ska vi till BVC för väga och mäta. Spännande! Förresten så åt Livia en hel smakportion med gröt ikväll. Snacka om att älska det!


Helvetesnatten

Tänder på g? Utvecklingsfas? För mycket intryck? Man kan nog spekulera hur länge som helst. När jag vid klockan två inatt, utan att överdriva hade varit vid Livias säng säkert 20 gånger sedan klockan 22 så fick hon komma över till våran säng och sova för att vi skulle få någon sömn överhuvudtaget. Jag vet inte riktigt vad det var, men hon gnydde hela tiden. Hungrig? Vet inte. Tror inte det. Fick trycka in nappen hela tiden. Så idag är vi trötta. Livia tyckte att nu på dagen kunde vi somna. Suck! Tur att hon vaknade utan feber som hon hade igårkväll och var glad iallafall.

Snart kommer det en tjej som ska köpa två överblivna blöjpaket av mig och sen bär de av till stan för att möta upp Carro och Lowa. Tänkte att de var ett bra sätt att piggna till och Livia att sova. Hon sover alltid bäst i vagnen ute. Hoppas på en bättre natt inatt istället.


Världens sötaste i nya hårbandet


Nyår & 4 månader

Här var det inte mycket uppdatering, men har haft fullt upp nu i dagarna så får väl slå mitt fiskminne i bordet och försöka summera vad vi styrt med.

På nyår kom min far och Lillemor och firade nyår med oss och Daniels familj. Vi år trerätters och bara tog det lugnt. Livia var självklart i fokus men skulle bannemig inte sova. Hon var vaken hela dagen och somnade till slut vid 23 tiden, vaknade inte ett dugg även om raketerna small, men direkt efter när alla skulle sova, då tyckte hon att hon skulle vakna. Efter en timmes sövande somnade hon tillslut.

Idag blev Livia 4 månader! Stora tjejen. Hon kan nu: hålla huvudet helt stadigt, rulla från mage till rygg, greppa en leksak, byta hand och stoppa den i munnen. Står gärna upp och hoppar i knät! Ja, nu går det undan. Idag fick hon testa sin första portion gröt! Det var gott! Blir en rutin framöver med en liten tesked smakis på kvällen!

Själv så unnade jag mig något kul idag. Klickade hem ett startkit till att göra nagelförlängningar. Riktigt set med uv lampa osv. Köpte även till massa glitter, färger, pärlor till nail art! Så himla kul! Unnade mig även en tröja på stan idag och lämnade in en påse barnkläder på busfrö.


RSS 2.0