Öppna förskolan & tandläkaren

Började min dag med att gå upp klockan sju. Klockan var ställd för första gången på sjukt länge! Positivt hos tandis idag. Behövde bara laga lite på yttersidan av den eftersom det var spräckt, det andra bra var att hela kalaset gick på 360kr, varav 300 betaldes av försäkringskassan. Man får ett sånt bidrag per år. Alltså betalde jag 60 spänn och behövde inte dra ut den! Fick även en ny tid till GRATIS undersökning. Great! Och så sken solen hela dagen.

Gick till öppnis med Cecilia och Lowe vid halv två tiden, lekte och fikade lite. Livia satt själv i typ 5-10 minuter utan stöd och lekte!!! Så himla duktig har hon blivit. Stolt!! Gick och köpte fika, gick hem och Ida kom på besök från Norge och Livia fick två fina kofter från newbie! Bra dag!

 

 


Energi av solen idag


När jag ändå var igång - nytt till sovrummet.


En fin dag med en fin vän

På inredningsjakt var vi idag, Lina och jag. Blev faktiskt helt chockad över hur mycket fint dom hade på Karlssons. Fick med mig massa hem och jag är helnöjd. Blir tokig av att aldrig komma någon vart med lägenheten så nu sket jag i att jag egentligen inte hade pengar till det. Svängde även förbi jysk och köpte en klädhängare och interflora för att köpa en hög vas, liljor och en annan fin vit blomma. Minns inte vad den hette. Vädret var super och i brevlådan låg tre paket med kläder till Livia från villervalla. Ett från rean och två från tradera. Vann ett par turkosa brallor för 11 spänn och en rosa mössa matchande hennes jacka för 25. Helt galet bra!! Livia sov hela tiden och vi fick allt gjort utan någon stress. Hemma blev det att sätta upp och få allt på plats och lite kaffe på det. Nu har Livia fått gröt, badat och somnade för en halvtimme sedan. Nu blir det soffan med lite snask och njuta. En bra dag.


Newbie


Ni följer väl mig på Instagram?


Tungt.

Vi ska snart åka och hälsa på farmor. Eventuellt i veckan. Blandade känslor. Kommer bli fantastiskt att se henne samtidigt som det kommer bli fruktansvärt jobbigt. Vill gråta bara jag tänker på det. Hon är liksom inte sjuk för mig. Förtränger det. Men nu kommer jag vara tvungen att se det utan att försöka visa mig ledsen. Blandade känslor.

Inte nog med det. Min tand jag rotfyllt efter att ha haft tandvärk i 4 (!!!!) gånger har jag nu ont i igen. Imorgon blir det boka tid, för nu ryker den. Helvetestanden. Det var dom 6-7 tusen på en tand som ändå kommer få dras bort nu. Frustrerande. Livias näsa rinner, hon är ledsen, jag är ledsen och vill gräva ner mig. Så känner jag nu. Usch.


Från systemkameran - kan sitta själv!


Från systemkameran - the future is mine.


Från systemkameran - bada bada!

ån

Sitta själv

Mitt lilla hjärta har blivit så duktig på att sitta själv! Jätte länge kan hon nu! Det enda är att hon är så nyfiken på allt omkring så hon slänger sig och välter. Haha. Jättesött! Ser lika chockad ut varje gång.

Livia är jätte förkyld just nu. Helt igensnorad i näsan och sov nästan hela dagen igår. Somnade för kvällen kl 20.00 och sov till 07.30 utan att vakna. Min duktiga! Skönt att få lite mamma-pappa tid på kvällen framför tvn. Idag har jag satsat på tre fotbollsmatcher som är jätte höga odds på. Ska inte kunna vinna, men över 5 tusen extra skulle sitta fint denna månad. Speciellt efter gårdagens köp på villervallas rea, igen. Woops!


Barnfri och naglar på en nära vän



Grinolle

....och första plats går till Livia Wernersson! Grattis, du har vunnit priset. Nej, min dotter är inte till salu, bara nästan för tillfället. Tjurskallig och gnällig har hon varit i flera dagar nu. Två kvällar i rad har det tagit två och en halv (!!!!) timmar att natta henne. Hon vrider och vänder och är ledsen. Sen kan man ju överanalysera. Utvecklingsfas? Tänder? Övertrött? Tror det är en släng av allt.

Öppna förskolan stod det på schemat idag. Sjöng, fikade och lekte. Livis satt med korgen och leksakerna utan stöd i flera minuter och försökte, tro det eller ej - ta tag i korgen och ställa sig upp?! Tror damen kommer göra de tidigt. Men krypa? Det vettikatten om hon kommer göra alls. Hatar att ligga på magen. Roligare att stå. Återstår att se.

Fick 500 kronor av pappa att köpa mig nått själv för. Jag löd honom. För en gångs skull kom jag hem med kläder till mig själv. Kom på hur kul de är med det också! Skönt att unna sig nått. Blev en blommig blus och ett neon oranget linne. Kan va snyggt till sommaren när man är brun. Meeeeen Livis fick en body också. Newbie hade släppt vårkollektionen och jag var tvungen. En sak bara. Och nappar. Dom försvinner alltid. Fick även med mig en canvas tavla vi tryckte Livias fötter och händer på. Kul att spara till framtiden.

Vår säng kom idag. Gissa om de är skönt?! Nu ska jag sova gott i den, med lite pizza i magen.


Håll hårt i dom du älskar

Det räckte tydligen inte med en stroke. Nu tror dom farmor fått en lunginflammation också. Imorgon kommer domen. Vi tror inte hennes gamla kropp orkar ännu en sak. Jag vill bara skrika. Helvete. Allt annat som innan kändes som ett problem är nu en piss i havet.

Hanna kom och tog en promenad på stan. Postade lite tradera paket och sålde mitt löshår till en tjej. Spenderade dom på lite basic plagg åt Livia. Enfärgade och en enkel body. Hämtade även ut me&i kläderna. Så fina! Imorgon ska vi till öppnis. Blir skönt att tänka på annat en stund. Nu somnade precis Livia efter ett bad, så nu blir de godis och mys med min man, sedan fixa naglarna ikväll.


Gå under jorden kanske?

Idag känns ingenting bra. En sån dag man bara vill lägga sig ner under täcket och gråta. Fick ett samtal från min pappa. Ett dåligt samtal. Som ni läst innan är min farmor dålig. Hon repade sig, alla fick hopp, tills igår då hon fick en stroke. Mer än så vet jag inte. Jag blir så arg, ledsen och frustrerad. Jag visar dock sällan mig ledsen. Men när pappa sa att hon kan bli förlamad och kanske tappa gnistan helt blev hoppet ännu en gång på noll. Inte nog med det. Räkningar strömmar in. En sån där månad allt kommer på samma gång. Kommer inte ha ett öre över. Är glad om jag har råd med blöjor och mat, ungefär så. Får leva på kärlek från min dotter denna månaden helt enkelt.

Idag gick vi och lekte med Lowa och Carro efter en sovmorgon till halv 10, sedan har Idah och Hanna varit här, druckit kaffe och slingat mitt hår. Nu har precis Livia somnar och jag ska sätta mig i köket och slå in paket. Säljer av saker på tradera för att kunna överleva, typ.


Vi mot världen älskling


Så mycket lite tulpaner kan göra


Rensar ur, igen!

Ännu mer saker Livia vuxit ur är nu uppe på tradera. Börjar snart så smått med storlek 74. Hjälp! Hon blir ett halvår om ca 2 veckor! Ännu mer hjälp?!?? Länken till min tradera och auktionerna hittar ni i det gamla inlägget!


Dekorationshjärna

Jag HATAR att vänta när jag väl satt igång med något. Brukar vara både kreativ och impulsiv i samma veva. Nu när vi flyttat så finns det liksom varken ekonomi eller tid just nu för att bli klara och det gör mig lite halvt dum i huvudet. Jag vet precis hur jag ska ha det, och jag vill ha det NU! Meeeen först ska tapeter bytas, hyllor upp, dekorationer köpas. Vet inte riktigt när vi får ny tapet och tills dess får allt va i sovrummet. Vår nya säng kommer i slutet av denna månaden och måste få hit Micke så han kan hjälpa oss att få upp hyllor på dessa jävla betong väggar.

Igår fick vi en väggklocka i inflygningspresent av lotten som jag satt upp i köket. Stillade mitt behov lite. Sedan köpte jag finaste ramen till vardagsrummet för utfyllning lite där också. Myyycket bättre säger jag! Vet precis hur jag ska ha det, bara vänta och inse att de är en process.

Dagen annars har bestått av mys med världens bästa som även idag sov länge (1.5 timme) på dagen och sedan på kalas hos Daniels mormor. Lillan somnade för kvällen vid 21 och vi har fått en kväll för oss själva med lite alkoholfritt vitt vin och film. Klockan är nu 00.30 och Livia sover fortfarande och Daniel snarkar. Nu ska jag nog göra detsamma. Inte snarka, men sova. Godnatt!


Köpstopp

Nu är det bra. Finito. Allvarligt. Nu har jag handlar alldeles för mycket kläder till Livia. Det sista idag blev en beställning från villervallas rea, eftersom nya kollektionen suger och man inte kommer beställa därifrån nått mer. Så nu får det klia i fingrarna hur mycket det vill ett tag.


Störst av allt är kärleken


Rulla runt och nya ljud!

Ja nu j*vlar går de minsann undan! Idag rullade äntligen vår lilla tjej över från rygg till mage. Två gånger också! Och fort gick det så jag knappt hann med. Nu kan man inte lämna henne ur sikte. Även nya ljud kom det framåt kvällen. Hon har innan börjar säga "heeeeej" massvis, och nu har ljud som GAGA och DADA i olika kombinationer ploppat fram också. Jag skrattar mest. Så sött! Tror de kommer bli en kopia av mig. Jag pratade väldigt tidigt.

Dagen har varit fullspäckad. Riktigt skönt! Började med en lugn förmiddag. Livia sov i en timme!!! medan jag fifflade med annat, hann dricka kaffe och äta kladdkaka med glass och till och med platta håret ifred innan hon vaknade igen. Händer typ aldrig! Gick några ärenden på stan. Lämnade tillbaka en klänning på KappAhl som jag inte alls var nöjd med och använde upp en rabatt på Lindex och fick fina linnen till liten för 49 kronor. Gick sedan vidare till öppna förskolan, lekte och träffade mammor och barn. Efter de blev de en kopp kaffe hemma med lotten som kom med en fin vägg klocka, för att sedan ta en långpromenad på 1,5 timme mer Idah som även kom med finaste MOOMIN kläderna till skrutt.

Nu har dom slocknat, både karl och dotter så nu ska jag göra detsamma! Sålde förresten gamla kläder i min garderob för 1000 riksdaler innan idag. Tradera är bra skit dåliga månader.


Perfektion

Åååååh! Lycklig! Med lite hjälp av Matilda hittade jag en helt ny villervalla jacka till Livia! Som jag letat! Snart i vår ägo och vår dotter kommer utan tvekan vara sötast i vår!

 

 


En sväng i solen & nya dekorationer

Oj vad här är dålig uppdatering. Fy skäms. Jag kommer på mig själv ibland. Igår var Idah här och lekte med oss. La en filt över Livia och drog bort och ropade samtidigt "heeeeej" säkert miljoner gånger. Jodå, upprepningar gav resultat. Livia säger numra " heeeeeeejjjjj" i hundra olika tonarter sjuhundrafjorton gånger om dagen, o jag kissar nästan på mig varje gång. Detta roar jag mig med.

Idag var Lowa och Caroline här på dagen. Drack kaffe och mös. Senare mötte jag o Livia upp Lina och gick till blomsterlandet där det inhandlades 2 SÅ FINA krukor. Köpte sedan 2 murgrönor som så fint pryder vårt kök i krukorna nu. Livia fick 3 nya dreglisar och vi drog vidare och solade solarium. Barnfri tid 30 minuter i solen resulterade i en tomatmamma. Skönt var det iallafall. Igår var jag & Cecilia på me&i party förresten. Tog med oss ungarna gjorde vi med. Köpte sötaste klänningarna. Visar dom när dom kommer. Imorgon är de tisdag. Då blir de öppna förskolan Elvan i vanlig ordning. Tänkte ge de ett försök till.


Tänder?

Ja, det är frågan. Livia har händerna och "tuggar" febrilt och ilskt. Allt åker in i munnen och dreglet rinner som aldrig förr! Hon är ju i den åldern nu, så det börjar väl snart.

Idag har vi haft besök av Pekka och hans dotter Leia. Åt våfflor och lekte. Innan dess satt Livia på sig pappas keps på huvudet och jag höll på att skratta så jag kissade ner mig. Precis hämtat ut Livias kläder från H&M och håller på att amma henne nu, så hoppas jag vi får lite ensamtid med snask framför tvn snart!


Blått är flott

Glömde visa vad jag har klickat hem från H&M till Livia! Detta fina blåa och en gul body med cupcake på. Om jag inte ska sluta handla snart? Näe.


7920 gram & 67 centimeter

Ja, det går ingen nöd på min lilla köttbulle inte! Idag var det dags för 5-månaders vaccin, väga och mäta. Sprutan gick hur bra som helst och började le direkt efter, så duktig!! Och 7920 gram o 67 centimeter stor. Ingen bebis läbgre! Stora tjejen. Vi börjar nog så sakterliga gå över till 74 i kläder. Har inte så mycket i det, men bara fina kläder! Tog en runda på stan efter och hon fick lite presenter för hon varit duktig (eller att jag var shoppingsugen och fått in pengar för Livias gamla kläder). Fick med mig tre bodys och ett par tights från H&M och KappAhl, seb fyndade jag en villervalla fleece och en adidas tröja på busfrö. Glömde säga att innan vaccinet var vi och lekte med Lowa och Carro!

Livia har precis somnat efter ett bad. Jag ska sätta mig vid tvn och kolla på Maria och Mindy med en kopp kaffe. Ja, jag får skylla mig själv om jag inte kan somna. Nätterna är min egentid. Igår fixade jag naglarna och dagen innan det målade jag köket. Rätt gött!


KISSEKATTER

Förresten damp det ner denna söta MOLO bodyn i brevlådan idag!!


Det tar sa!

Lägenheten börjar så sakteliga se ut som ett hem! Skönt! Igår tog jag tag i mitt stora projekt - måla kök. Det var bajsbrunt innan och inte alls som jag ville ha det så penslade för fulla muggar. Ja, det tog minsann tid. Säkert tio timmar då det behövde målas TRE gånger. Helt slut var jag klar klockan halv ett på natten.

Idag är jag kär i tradera. Från fattig till rik på Livias urvuxna kläder. Första lasset gick ut idag och 1400 spänn rikare! 10 auktioner kvar som går ut imorgon/övermorgon på ännu ett par hundra! Det är nu man tackar sig själv att man köpt lite dyrare kläder. Bättre andrahandsvärde! Livia har näst intill vuxit ur storlek 68 nu också. Har sjuuukt mycket kläder i det, så efter detta är ivägskickat blir det nog en omgång till. Hoppas verkligen storlek 74 håller längre! Kvällen har förövrigt bestått av promenad och fika med fina Idah. Imorgon ska vi först till Carro och Lowa en sväng och sedan till BVC och 5 månaders vaccinet ska tas. Usch!


Party in my head

Ja, ungefär så känns det. Har känts iallafall. Nu är vi numera boende i en trea med flyttkartonger och säckar överallt. Första natten hade vi inte ens några lampor, men nu börjar vi komma iordning en aning iallafall. Ville bara kika in och säga att vi lever, att Livia blivit 5 månader (igår) och att det flyter på. Idag ska vi lämna bort Livia till sin farmor och farfar då Daniel ska på hockey och jag ska måla köket. Inte helt fridfullt i mitt hjärta, men måste träna. Jag kommer förmodligen tycka det är jobbigt och Livia kul. Jaja, det blir nog bra. Glöm förresten inte mina tradera auktioner! Dom går ut imorgon!!! Nu ska jag sova vidare, för Livia somnade vid bröstet. Hon får nog ligga kvar de resterande timmarna tills vi går upp.


RSS 2.0